Wij spreken: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Russisch, Surinaams, Hindoestaans, Arabisch en Perzisch

 

Algemeen

Algemene Voorwaarden

Doorgeven Adreswijziging      

Big Registratie

Veiligheid

 

 

 

Tandartspraktijk Medeco B.V.

Kruiskade 105 (op de hoek van de Karel Doormanstraat)

3012 GJ Rotterdam

info@tandartsmedeco.nl

Tel: 010 413 9580

KvK nummer: 52088626

Agb Code: 12-(0)95804

 

Openingstijden:

Ma - Vrij: 08:00 uur - 21:00 uur

Za - Zon: 10:00 uur - 17:00 uur

 

 

 

Over ons

Zorg

Missie

Het Team

Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde
De Rotterdamse Tandartsen Vereniging
Calibris erkend leerbedrijf

© 2014 Tandartspraktijk Medeco - Rotterdam I Privacy Statement I Cookieverklaring I Voorwaarden  I Werken Bij Tandartspraktijk Medeco

Omhoog

Wortelkanaalbehandelingen

Een duurzame oplossing

Veel mensen kijken tegen een wortelkanaalbehandeling op. Bij tandarts Medeco hebben we veel ervaring met deze behandeling en kunnen we het discomfort daarom minimaliseren. Lees op deze pagina meer details over de oorzaak van de problemen en de behandeling bij de tandarts.

 

Moet u een wortelkanaalbehandeling ondergaan? Bel voor een afspraak met 010 413 9580, vul het contactformulier in of klik op de onderstaande button.

Adres en contactgegevens
 

Tandartspraktijk Medeco
Karel Doormanstraat 20
3012 GJ Rotterdam

Telefoon: 010 413 9580
E-mail: tandartsmedeco@hotmail.com

Openingstijden
 

Maandag              8.00 – 21.00 uur
Dinsdag                 8.00 – 21.00 uur
Woensdag            8.00 – 21.00 uur
Donderdag           8.00 – 21.00 uur
Vrijdag                   8.00 – 21.00 uur
Zaterdag             10.00 – 17.00 uur
Zondag                10.00 – 17.00 uur

Onze locatie

Het Wortelkanaal

In de wortels van uw tanden en kiezen loopt het wortelkanaal: hierin zitten zenuwvezels en kleine bloedvaten. Dit wordt de pulpa genoemd. De pulpa kan ontstoken raken door tandbederf, een lekkende vulling of na een harde klap op uw tand. Dit komt meestal door bacteriën die dan het wortelkanaal zijn binnengedrongen.

 

Als deze infectie lang blijft bestaan, kan het kaakbot rondom de tanden en kiezen ontstoken raken en gedeeltelijk verloren gaan. Deze ontsteking geneest niet vanzelf, en  het wortelkanaal zal moeten worden  gereinigd. Door de reiniging wordt de oorzaak van de ontsteking weggenomen en kan het lichaam de ontsteking genezen. Hiervoor is een wortelkanaalbehandeling - ook wel zenuwbehandeling genoemd - nodig.

 

De Behandeling

Vaak maakt uw tandarts eerst een of meer röntgenfoto’s om de status van de wortelkanalen te bekijken en te zien waar de ontsteking zit. De wortelkanaalbehandeling gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving. De tandarts maakt daarna uw tand of kies open. Met kleine vijltjes wordt ervoor gezorgd dat er genoeg ruimte ontstaat om de wortels van binnen zo goed mogelijk te reinigen met een desinfecterende spoelvloeistof. De ontstane ruimte wordt opgevuld met rubberstiftjes en afgewerkt met een normale vulling. Zo kan uw tand of kies nog lange tijd mee.

 

Tanden hebben meestal één wortel, kiezen hebben er vaak meer. Afhankelijk van het aantal wortelkanalen varieert de behandelingstijd van een halfuur tot twee uur. De wortelkanaalbehandelingen vinden zoals de meeste behandelingen plaats in onze eigen praktijk. U wordt dus niet doorverwezen, wat vaak als prettig wordt ervaren. Ook kan de pijn dan direct verholpen worden en hoeft u niet te wachten tot u een andere afspraak heeft bij een verwijspraktijk.

 

Wat u kunt verwachten na de behandeling

Omdat de wortelkanaalbehandeling vaak plaatsvindt doordat er een ontsteking aan uw kies zit vragen wij u meestal om 2 weken na de eerste behandeling terug te komen, om de hele behandeling tot een einde te brengen. Dit wordt gedaan om tot die tijd de onsteking voor het grootste gedeelte te remmen en u zo voorgoed van de pijn te verhelpen.

 

Na het afsluiten van de wortelkanaalbehandeling kan soms wat napijn ontstaan. Dit verdwijnt vanzelf na enkele dagen tot een week. U kunt de napijn met een goede pijnstiller onderdrukken. Als de pijn echter niet verdwijnt is het verstandig om de praktijk te bellen en de tandarts om advies te vragen. Vaak wordt er dan op zo kort mogelijke termijn een vervolgafspraak gemaakt. Dit gebeurt gelukkig heel zelden. Een tand of kies verkleurt meestal niet na een wortelkanaalbehandeling. Als toch enige verkleuring ontstaat, kan uw tandarts die vaak verhelpen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Vraag uw tandarts om advies.

 

Maak een afspraak

Heeft u vragen over een wortelkanaalbehandeling? Bel met 010 413 9580 of vul het contactformulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met u op.