Wij spreken: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Russisch, Surinaams, Hindoestaans, Arabisch en Perzisch

 

Algemeen

Algemene Voorwaarden

Doorgeven Adreswijziging      

Big Registratie

Veiligheid

 

 

 

Tandartspraktijk Medeco B.V.

Kruiskade 105 (op de hoek van de Karel Doormanstraat)

3012 GJ Rotterdam

info@tandartsmedeco.nl

Tel: 010 413 9580

KvK nummer: 52088626

Agb Code: 12-(0)95804

 

Openingstijden:

Ma - Vrij: 08:00 uur - 21:00 uur

Za - Zon: 10:00 uur - 17:00 uur

 

 

 

Over ons

Zorg

Missie

Het Team

Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde
De Rotterdamse Tandartsen Vereniging
Calibris erkend leerbedrijf

© 2014 Tandartspraktijk Medeco - Rotterdam I Privacy Statement I Cookieverklaring I Voorwaarden  I Werken Bij Tandartspraktijk Medeco

Omhoog

Periodieke Controles

Kijken hoe het ervoor staat!

Uw leven lang een gezond gebit. Daar kunt u zelf ook iets aan doen. Onder andere regelmatig de tandarts bezoeken. Maar elke mond en elk gebit is anders. Daarom verzorgt Tandartspraktijk Medeco voortaan ‘periodiek mondonderzoek’ (PMO) binnen een op uw persoonlijke mondgezondheid en behoeften afgestemd preventieprogramma. Hierin volgen we de nieuwste Praktijkrichtlijn Periodiek Mondonderzoek. Een aanpak die ervoor zorgt dat we samen uw mond schoon en gezond houden en eventuele problemen in een vroeg stadium ontdekken en soms kunnen voorkomen. Laat uw controleafspraken dus nooit schieten.

 

Periodiek Mondonderzoek

Hierin volgen we de nieuwste Praktijkrichtlijn Periodiek Mondonderzoek. Een aanpak die ervoor zorgt dat we samen uw mond schoon en gezond houden en eventuele problemen in een vroeg stadium ontdekken en soms kunnen voorkomen. Laat uw controleafspraken dus nooit schieten.

 

Wilt u zich aanmelden voor een periodiek mondonderzoek? Bel voor een afspraak met 010 413 9580, vul het contactformulier in of klik op de onderstaande button.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adres en contactgegevens
 

Tandartspraktijk Medeco
Karel Doormanstraat 20
3012 GJ Rotterdam

Telefoon: 010 413 9580
E-mail: tandartsmedeco@hotmail.com

Openingstijden
 

Maandag              8.00 – 21.00 uur
Dinsdag                 8.00 – 21.00 uur
Woensdag            8.00 – 21.00 uur
Donderdag           8.00 – 21.00 uur
Vrijdag                   8.00 – 21.00 uur
Zaterdag             10.00 – 17.00 uur
Zondag                10.00 – 17.00 uur

Onze locatie

Controle mondhygiëne

Bij het periodiek mondonderzoek kijkt de tandarts in een aantal stappen naar uw totale mondgezondheid en onderzoeken we vanzelfsprekend ook uw tandvlees. Hoe gezond is het, sluiten de vullingen goed aan en zijn er ruimten onder de tandvleesrand (pockets)? Ook bepalen we hoe groot het risico is op mondziekten zoals tandbederf(cariës) en tandvleesaandoeningen (parodontitis).

 

Op basis van de diagnose van de mondgezondheid stellen we in overleg met u een korte en lange termijn zorgplan op en spreken we af hoe vaak u de tandarts bezoekt voor controle. Dit kan halfjaarlijks, minder vaak of juist vaker zijn om goed een vinger aan de pols te houden.

 

Controle door de tandarts

Alle controles worden vanzelfsprekend net als alle tandheelkundige behandelingen verzorgd door een van onze tandartsen. Taken worden niet gedelegeerd aan assistentes of andere ondergeschikten. Zo bent u altijd verzekerd van goed passende zorg die door de gekwalificeerde tandartsen wordt geleverd. Zo zorgen we samen voor een stralend én gezond gebit, uw leven lang.

 

Risico op gaatjes

Tijdens het periodiek mondonderzoek wordt ook in kaart gebracht hoe hoog het risico op gaatjes en tandbederf (cariës) is. Hierin onderscheiden we vier categorieën: hoog, verhoogd, verlaagd of laag risico.

 

  • Een hoog risico komt gelukkig weinig voor. In geval van systeemziektes als reuma, auto-immuunziekten of langdurige behandeling van kanker is het gebit extra gevoelig voor cariës. Medicijngebruik kan de mondgezondheid sterk verminderen. In dit geval wordt u vaak op de praktijk verwacht voor controle van uw mondgezondheid.

  • Een groot deel van de mensen heeft een verhoogd risico. Dat wil zeggen dat er de afgelopen 12 maanden sprake is geweest van een uitbreiding van een bestaande laesie (aantasting van het glazuur) of een nieuwe laesie, vulling of kroon ten gevolge van cariës. Met regelmatige controle kan een laesie vroegtijdig worden gesignaleerd. Soms kan cariës dan worden voorkomen door o.a. een goede mondhygiëne. In dit geval bespreekt de tandarts met u hoe vaak u de komende periode verwacht wordt voor controle.

  • Van een verlaagd risico is sprake als er de afgelopen twee jaar geen nieuwe laesies zijn geconstateerd en geen vulling of kroon ten gevolge van cariës is geplaatst. Op basis van uw totale mondgezondheid wordt in overleg met u bepaald hoe vaak u verwacht wordt voor controle.

  • Bij een laag risico is er nooit sprake geweest van laesies, vullingen, kronen of extracties, behalve ten gevolge van letsel. Deze mensen hebben een volledig gaaf gebit als gevolg van een goede mondgezondheid, voedingspatroon en mondhygiëne. Op basis van uw totale mondgezondheid wordt in overleg met u bepaald hoe vaak u verwacht wordt voor controle.

 

Cariësrisico is een van de factoren die bepalen hoe vaak u uw tandarts voor controle dient te bezoeken. Uw totale mondgezondheid hangt immers ook af van uw voedingspatroon en de gezondheid van uw tandvlees.

 

Maak een afspraak

Heeft u vragen over het periodieke mondonderzoek? Bel met 010 413 9580 of vul het contactformulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met u op.