Wij spreken: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Russisch, Surinaams, Hindoestaans, Arabisch en Perzisch

 

Algemeen

Algemene Voorwaarden

Doorgeven Adreswijziging      

Big Registratie

Veiligheid

 

 

 

Tandartspraktijk Medeco B.V.

Kruiskade 105 (op de hoek van de Karel Doormanstraat)

3012 GJ Rotterdam

info@tandartsmedeco.nl

Tel: 010 413 9580

KvK nummer: 52088626

Agb Code: 12-(0)95804

 

Openingstijden:

Ma - Vrij: 08:00 uur - 21:00 uur

Za - Zon: 10:00 uur - 17:00 uur

 

 

 

Over ons

Zorg

Missie

Het Team

Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde
De Rotterdamse Tandartsen Vereniging
Calibris erkend leerbedrijf

© 2014 Tandartspraktijk Medeco - Rotterdam I Privacy Statement I Cookieverklaring I Voorwaarden  I Werken Bij Tandartspraktijk Medeco

Omhoog

Facings

Een facing is een dun laagje tandkleurig vulmateriaal en wordt veel gebruikt om spleetjes tussen tanden weg te werken. Afgebroken tanden kunnen met een facing worden gerepareerd en vergeelde tanden krijgen hun mooie, witte kleur weer terug. Zelfs scheefstaande tanden kunnen met een facing worden gemaskeerd.

 

Tandarts Medeco helpt u graag om die mooie glimlach weer terug te krijgen. Maak vandaag nog een afspraak voor een facing, of bel met 010 413 9580 voor meer informatie.

Wat kost een facing behandeling?

De kosten van een facing zijn afhankelijk van het gebruikte materiaal voor de facing. Voor de exacte kosten van onze facings kunt u contact opnemen met Tandarts Medeco via 010 413 9580. U kunt ook ons contactformulier invullen.

Adres en contactgegevens
 

Tandartspraktijk Medeco
Karel Doormanstraat 20
3012 GJ Rotterdam

Telefoon: 010 413 9580
E-mail: tandartsmedeco@hotmail.com

Openingstijden
 

Maandag              8.00 – 21.00 uur
Dinsdag                 8.00 – 21.00 uur
Woensdag            8.00 – 21.00 uur
Donderdag           8.00 – 21.00 uur
Vrijdag                   8.00 – 21.00 uur
Zaterdag             10.00 – 17.00 uur
Zondag                10.00 – 17.00 uur

Onze locatie

De verschillende facings

Er zijn twee soorten facings. Facings die gemaakt zijn van porselein en facings van composiet.
 

Facing van porseleinen

Een facing van porselein is vrij kostbaar, omdat de facing in een tandtechnisch laboratorium moet worden gemaakt. Dit heeft als voordeel dat een porseleinen facing zeer duurzaam is. Tevens is deze facing niet vatbaar voor verkleuring en wordt hij niet dof.
 

Facing van composiet

Een facing van composiet is goedkoper dan een facing van porselein. Deze facing kan namelijk in één behandeling worden aangebracht. Een facing van composiet is gunstig geprijsd, maar wel gevoeliger voor aanslag door bijvoorbeeld koffie of roken.
 

De behandelingen

Tijdens een intakegesprek bepalen we in overleg met u welke facing voor uw gebit het beste is. De beide facings zijn gemaakt van verschillende materialen en vereisen daarom ieder een andere behandeling.
 

Behandeling met een porseleinen facing

Een porseleinen facing wordt nooit in één behandeling geplaatst. In de eerste behandeling wordt uiterst nauwkeurig bepaald welke kleur de facing moet krijgen. De kleur moet exact overeenkomen met de kleur van uw andere tanden. Daarna wordt er een dun laagje van de tand(en) in kwestie afgeslepen. Tot slot maken we een afdruk die we vervolgens opsturen naar een tandtechnisch laboratorium. U moet daarom een keer terugkomen om de porseleinen facing te laten plaatsen.
 

Behandeling van een composieten facing

Een composieten facing wordt in één behandeling aangebracht. Ook bij deze vorm is het belangrijk om nauwkeurig te letten op de juiste kleur. Net als bij een porseleinen facing slijpt de tandarts een dun laagje van de tand of kies af om ruimte te maken voor de facing. Vervolgens wordt de tand ruw gemaakt, zodat de facing goed op zijn plek blijft zitten. Wanneer de composieten facing is geplaatst, wordt deze voorzien van de juiste vorm.
 

De levensduur van een facing

Een facing gaat doorgaans vijf tot tien jaar mee, soms nog wel langer. Als u tandenknarst of nagels bijt, kan de facing slijten of beschadigen. Een beschadigde of versleten facing is door uw tandarts goed te repareren.
 

Contact

Wilt u meer informatie over onze facing behandelingen of wilt u een afspraak maken? Bel met 010 413 9580, vul het contactformulier in of klik op onderstaande button.