Wij spreken: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Russisch, Surinaams, Hindoestaans, Arabisch en Perzisch

 

Algemeen

Algemene Voorwaarden

Doorgeven Adreswijziging      

Big Registratie

Veiligheid

 

 

 

Tandartspraktijk Medeco B.V.

Kruiskade 105 (op de hoek van de Karel Doormanstraat)

3012 GJ Rotterdam

info@tandartsmedeco.nl

Tel: 010 413 9580

KvK nummer: 52088626

Agb Code: 12-(0)95804

 

Openingstijden:

Ma - Vrij: 08:00 uur - 21:00 uur

Za - Zon: 10:00 uur - 17:00 uur

 

 

 

Over ons

Zorg

Missie

Het Team

Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde
De Rotterdamse Tandartsen Vereniging
Calibris erkend leerbedrijf

© 2014 Tandartspraktijk Medeco - Rotterdam I Privacy Statement I Cookieverklaring I Voorwaarden  I Werken Bij Tandartspraktijk Medeco

Omhoog

Gebitsreiniging

Voor een schoon gebit!

 

 

Waardoor ontstaat het?

Tandsteen ontstaat door tandplak en tandplak ontstaat op haar beurt door het niet of niet voldoende poetsen van de tanden. Tandplak is namelijk een dun natuurlijk laagje dat zich vormt op uw tanden en kiezen en bestaat voornamelijk uit kalk en speeksel. Veel van het tandplak verwijdert u automatisch met uw lippen en tong, maar op de moeilijk bereikbare plaatsen zal het tandplak blijven zitten.  Wanneer tandplak blijft zitten zal het binnen 24 uur verkalken en verharden. Het is dan niet mogelijk meer om het met een tandenborstel te verwijderen. Het zijn dan ook deze moeilijk bereikbare plekken waar tandplak overgaat in tandsteen.

 

Als u last heeft van tandsteen is het belangrijk dat u dit door de tandarts laat verwijderen door middel van een gebitsreiniging. Tandsteen tast uw gebit en mondhygiëne aan en als het niet verwijderd wordt, zorgt het voor grotere schade aan uw tandvlees en kaak.

 

Wilt u een gebitsreiniging om tandsteen te verwijderen? Bel voor een afspraak bij Tandarts Medeco met 010 413 9580, vul ons contactformulier in of klik op de onderstaande button.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is tandsteen?

Tandsteen is een gevolg van tandplak. Tandplak is een laag van mineralen dat zich op de tanden bevindt. Als deze laag tandplak gaat verkalken spreken we van tandsteen. Doordat tandplak verkalkt ontstaat er een poreuze laag op de tanden die gemakkelijk verkleurt. Met name koffie, rode wijn en nicotine laten duidelijke gele of bruine sporen achter op het gebit. Deze verkleuring is een duidelijk teken van tandsteen en is erg ontsierend. Vooral tijdens het lachen of praten is dit erg goed zichtbaar. Veel mensen met tandsteen schamen zich dan ook en durven niet breeduit te lachen.

 

Schade aan het gebit door tandsteen

Tandsteen is niet alleen erg ontsierend, het is ook nog eens erg schadelijk voor uw tanden en kiezen. Doordat tandsteen uit een poreus materiaal bestaat, kunnen bacteriën zich er in nestelen. Het is vrijwel onmogelijk om deze bacteriën uit het tandsteen weg te poetsen en hierdoor raakt uw gebit, en in een erger geval ook uw tandvlees en kaak aangetast door de bacteriën. Uiteindelijk kan dit leiden tot parodontitis. Deze infectieziekte kan tot gevolg hebben dat de tanden en kiezen uitvallen. Bij parodontitis zal namelijk het tandvlees gaan ontsteken. 

 

Adres en contactgegevens
 

Tandartspraktijk Medeco
Karel Doormanstraat 20
3012 GJ Rotterdam

Telefoon: 010 413 9580
E-mail: tandartsmedeco@hotmail.com

Openingstijden
 

Maandag              8.00 – 21.00 uur
Dinsdag                 8.00 – 21.00 uur
Woensdag            8.00 – 21.00 uur
Donderdag           8.00 – 21.00 uur
Vrijdag                   8.00 – 21.00 uur
Zaterdag             10.00 – 17.00 uur
Zondag                10.00 – 17.00 uur

Onze locatie

Behandeling door de tandarts

De beste manier om tandsteen te verwijderen is door dit te laten doen bij de tandarts. Het tandsteen wordt verwijderd middels apparatuur dat het tandsteen los trilt. Er wordt gebruik gemaakt van ultrasone trillingen. Daarna wordt het tandsteen handmatig tussen de tanden en kiezen uit verwijderd middels een haakje. Op het einde worden tanden en kiezen gepolijst. Polijsten maakt het gebit glad, waardoor nieuw tandplak niet zo snel hecht.

 

 

 

 


 

Sommige mensen hebben meer en sneller last van tandsteen dan anderen. Dit kan enerzijds aan de poetsmethode liggen, maar anderzijds ook aan het soort voeding en de samenstelling van het speeksel.

 

Tandsteen verwijderen door gebitsreiniging

Het is belangrijk om tandsteen regelmatig te laten verwijderen. Tandsteen dat niet verwijderd wordt is een aanleiding voor tandvleesontsteking, gingivitis genaamd. Deze kan uiteindelijk overgaan in parodontitis, waarbij tanden en kiezen verloren kunnen gaan. Het verwijderen van tandsteen wordt vaak vergoed vanuit de zorgverzekering. Afhankelijk van de verzekering kan het zijn dat er bijbetaald moet worden. Informeer bij de eigen zorgverzekeraar hoeveel er jaarlijks vergoed wordt.

 

Over het algemeen is het jaarlijks tweemaal laten verwijderen van tandsteen voldoende. Wanneer er veel klachten ontstaan van bloedend tandvlees is het soms nodig om drie tot vier keer per jaar tandsteen te laten verwijderen. Het kan handig zijn om gebruik te maken van plakverklikkers: dit zijn tabletjes die na het tanden poetsen stukgebeten worden. Waar zich nog tandplak bevindt verschijnt een rode of blauwe kleur. Hiermee kan aangeleerd worden om tandplak doeltreffend te verwijderen. Dit voorkomt nieuwe tandsteen.

 

Contact

Heeft u vragen over tandsteen of het verwijderen ervan? Neem contact met ons op via 010 413 9580 of vul het contactformulier in.