Wij spreken: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Russisch, Surinaams, Hindoestaans, Arabisch en Perzisch

 

Algemeen

Algemene Voorwaarden

Doorgeven Adreswijziging      

Big Registratie

Veiligheid

 

 

 

Tandartspraktijk Medeco B.V.

Kruiskade 105 (op de hoek van de Karel Doormanstraat)

3012 GJ Rotterdam

info@tandartsmedeco.nl

Tel: 010 413 9580

KvK nummer: 52088626

Agb Code: 12-(0)95804

 

Openingstijden:

Ma - Vrij: 08:00 uur - 21:00 uur

Za - Zon: 10:00 uur - 17:00 uur

 

 

 

Over ons

Zorg

Missie

Het Team

Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde
De Rotterdamse Tandartsen Vereniging
Calibris erkend leerbedrijf

© 2014 Tandartspraktijk Medeco - Rotterdam I Privacy Statement I Cookieverklaring I Voorwaarden  I Werken Bij Tandartspraktijk Medeco

Omhoog

Om een goed overzicht van uw mond en kaak te krijgen is het soms nodig om een Röntgenfoto te maken.

Dit kan met onze OrthoPanthomoGram, ook wel OPG genoemd. Onze OPG is digitaal waardoor de foto makkelijk en snel gezien kan worden. De tandarts kan u op de computer uw eigen gebit laten zien en verklaren waar een bepaald probleem ligt en dit met u bespreken. Hierna kan men overgaan tot het maken van een behandelplan. 

 

De straling die uit de OPG komt is niet echt gevaarlijk, indien u er niet al te vaak mee in aanraking komt. De tandarts zal daarom enkel röntfenfoto‘s maken indien dit nodig is. Bovendien zijn de muren in de röntgenruimte bedekt met 5 mm lood, in overeenstemming met de geldende Europese richtlijnen, voor verdere afname van het stralingsgevaar.  

 

Elke patiënt kan nu ook een loodschort om krijgen, dat ervoor moet zorgen, dat de al geringe stralingsdoserig van onze OPG nog minder gevaar met zich meebrengt. Kinderen en zwangere vrouwen krijgen bij ons over het algemeen uit psychologische overwegingen geen kaakoverzichtsfoto. 

 

 

Sterilisatie & Hygiëne

Onze praktijk beschikt op het gebied van hygiëne en sterilisatie de modernste beschikbare apparatuur en wij werken via onze eigen medische en hygiënische protocollen volledig volgens de geldende WIP-richtlijnen. Dit zijn de stipte richtlijnen voor de tandheelkunde van de werkgroep infectiepreventie. Hierdoor zorgen wij ervoor dat u als patiënt altijd schoon en daardoor dus veilig behandeld wordt en dat de kans op infecties vele malen kleiner wordt. Na elke behandeling worden bijvoorbeeld alle verbruiksmaterialen (wattenrollen, wiggen, servetten, etc.) onmiddelijk weggegooid. 

 

Alles wat tijdens de behandeling aan instrumentarium wordt gebruikt wordt gesteriliseerd of gedesinfecteerd (tip van het tandsteenapparaat, boren, enz.). Hierbij worden de modernste sterilisatoren en desinfectors gebruikt. Direct na de behandeling wordt het gebruikte instrumentarium opgeslagen in de daar voor bestemde bakken. In een later stadium wordt dit allemaal afgevoerd naar de sterilisatieruimte. De behandelunit wordt doorgespoeld. Alles wordt gereinigd en gedesinfecteerd.

 

 

CEREC is een restauratiemethode waarbij met behulp van computertechniek restauraties worden vervaardigd (CAD/CAM), zoals kronen, inlays, onlays, facings. Dit gebeurt vanaf 2015 met onze CEREC 3D opnameapparatuur.  Het systeem bestaat uit: een camera, een scanner, 3D software en het computergestuurde slijpapparaat. Met CEREC kan in veel gevallen binnen één en hetzelfde bezoek een kroon of een andere vervangende restauratie worden gemaakt. Als een van de weinige praktijken binnen Nederland bieden wij dus nu ook deze service aan. 

 

Natuurlijke tanden, ook gevulde en aangetaste tanden, kunnen worden behandeld en voorzien van inlays, onlays en kronen uit tandkleurig keramiek, dat voor een vrijwel onzichtbare restauratie zorgt. Deze methode kan ook worden gebruikt bij voortanden. Oude kronen die er lelijk uitzien kunnen gemakkelijk worden vervangen door een CEREC restauratie. Een totale behandeling duurt zo’n 2,5 uur, maar daarvan zit u zelf maar ongeveer 45 minuten in de stoel. Tussendoor heeft u “pauze”.

 

Voor ingewikkeldere restauraties zullen wij nog steeds samenwerken met onze eigen gekwalificeerde en ervaren tandtechnici, waarbij alle restauraties in ons eigen tandtechnisch laboratorium onder strenge kwaliteitseisen vervaardigd zullen worden. 

Röntgentechnologie

Restauratieve Tandheelkunde