Wij spreken: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Russisch, Surinaams, Hindoestaans, Arabisch en Perzisch

 

Algemeen

Algemene Voorwaarden

Doorgeven Adreswijziging      

Big Registratie

Veiligheid

 

 

 

Tandartspraktijk Medeco B.V.

Kruiskade 105 (op de hoek van de Karel Doormanstraat)

3012 GJ Rotterdam

info@tandartsmedeco.nl

Tel: 010 413 9580

KvK nummer: 52088626

Agb Code: 12-(0)95804

 

Openingstijden:

Ma - Vrij: 08:00 uur - 21:00 uur

Za - Zon: 10:00 uur - 17:00 uur

 

 

 

Over ons

Zorg

Missie

Het Team

Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde
De Rotterdamse Tandartsen Vereniging
Calibris erkend leerbedrijf

© 2014 Tandartspraktijk Medeco - Rotterdam I Privacy Statement I Cookieverklaring I Voorwaarden  I Werken Bij Tandartspraktijk Medeco

Omhoog

Parodontitisbehandelingen

Parodontitis is een vergevorderde ontsteking van het tandvlees. Deze vorm van tandvleesontsteking wordt vaak pas laat ontdekt omdat de verschijnselen pas in een laat stadium zichtbaar worden. Als u te lang blijft rondlopen met ontstoken tandvlees, kan dit ernstige gevolgen hebben. Mensen met parodontitis krijgen bijvoorbeeld te maken met het uitvallen van tanden en kiezen. Het is daarom zaak om bij ontstoken tandvlees direct contact op te nemen met uw tandarts.

 

Tandarts Medeco uit Rotterdam is gespecialiseerd in het behandelen van parodontitis. Bel voor een afspraak met 010 413 9580 of klik op onderstaande button.

Wat kost een parodontitisbehandeling?

De kosten van een parodontitisbehandeling zijn afhankelijk van het stadium waarin de ontsteking zich bevindt. Een zogenaamde flap-operatie is kostbaarder dan het verwijderen van tandplak en tandsteen.

 

Voor de exacte kosten van onze parodontitisbehandelingen kunt u contact opnemen met Tandarts Medeco via telefoonnummer 010 413 9580 of via het contactformulier.

Adres en contactgegevens
 

Tandartspraktijk Medeco
Karel Doormanstraat 20
3012 GJ Rotterdam

Telefoon: 010 413 9580
E-mail: tandartsmedeco@hotmail.com

Openingstijden
 

Maandag              8.00 – 21.00 uur
Dinsdag                 8.00 – 21.00 uur
Woensdag            8.00 – 21.00 uur
Donderdag           8.00 – 21.00 uur
Vrijdag                   8.00 – 21.00 uur
Zaterdag             10.00 – 17.00 uur
Zondag                10.00 – 17.00 uur

Onze locatie

Wat is parodontitis en hoe ontstaat het?

Parodontitis is een vergevorderde vorm van ontstoken tandvlees en bevindt zich diep in het tandvlees. Om het ontstaan ervan uit te leggen, moeten we bij het gezonde tandvlees beginnen.

 

Gezond tandvlees

Gezond tandvlees heeft een roze kleur. Het ligt strak rond de tanden en kiezen en bloedt niet bij het tanden poetsen.

 

Het eerste stadium van ontstoken tandvlees: gingivitis

Ontstoken tandvlees is gemakkelijk te herkennen: het heeft een rode kleur, is opgezwollen en bloedt zeer snel. De ontsteking wordt veroorzaakt door tandplak. De tandplak bevindt zich op de overgang van het tandvlees naar uw tand of kies én tussen uw tanden en kiezen. Wanneer u de tandplak niet goed wegpoetst, ontstaat er tandsteen. Aangroeiend tandsteen zorgt voor irritatie bij en onder de tandvleesranden, met ontstoken tandvlees tot gevolg. Dit noemen we gingivitis.

 

Het laatste stadium van ontstoken tandvlees: parodontitis

Een ontsteking aan het tandvlees kan zich uitbreiden naar het kaakbot. De tandplak dringt steeds dieper in het tandvlees, waardoor er een kleine ruimte ontstaat: dit wordt een pocket genoemd. In de pocket vormt zich nieuw tandplak waardoor de ontsteking nog verder de diepte ingaat. De ontsteking zorgt voor een beschadiging aan de vezels en tast zelfs het kaakbot aan. Doordat het kaakbot afbreekt, wordt de pocket steeds dieper. Het afbreken van vezels en kaakbot wordt parodontitis genoemd.

 

Hoe herkent u parodontitis?

Ondanks dat parodontitis een ver gevorderd stadium van tandvleesontsteking is en weinig pijnlijke verschijnselen met zich meebrengt, kunt u het toch in een vroeg stadium herkennen. De volgende klachten duiden op gingivitis en parodontitis:

  • Rood tandvlees

  • Slap tandvlees

  • Gezwollen tandvlees

  • Bloedend tandvlees

  • Terugtrekkend tandvlees

  • Slechte adem

  • Vieze smaak in uw mond

 

Herkent u één of meer klachten? Wij raden u aan om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 010 413 9580 of via het contactformulier. U kunt ook een afspraak maken door op onderstaande button te klikken .

 

 

 

 

 

 

De behandeling van parodontitis

Parodontitis kan zeer goed behandeld worden. De behandeling hangt af van de mate waarin het ontstekingsproces gevorderd is.

 

Tandplak en tandsteen verwijderen

Tandplak en tandsteen kan normaal gesproken goed verwijderd worden uit de pockets. Met een grondige gebitsreiniging wordt parodontitis een halt toegeroepen.

 

Flap-operatie

Het komt voor dat de tandarts niet alle tandplak en tandsteen uit de pocket kan verwijderen omdat deze te diep of moeilijk bereikbaar is. Om de ruimte toch volledig te kunnen reinigen, moet de tandarts een zogenoemde flap-operatie uitvoeren. Bij een flap-operatie wordt er een gedeelte van het tandvlees losgehaald. Door het opzij te schuiven, ontstaat de benodigde ruimte om de pocket volledig te reinigen. De reiniging bestaat uit het verwijderen van het ontstoken weefsel en het verwijderen van tandplak en tandsteen. Na de reiniging wordt het tandvlees door middel van hechtingen weer vastgemaakt. De operatie gebeurt onder plaatselijk verdoving en is daarom pijnloos.

 

Wilt u meer weten over de flap-operatie? Neem gerust contact op met Tandarts Medeco via telefoonnummer 010 413 9580 of vul het contactformulier in.

 

U kunt parodontitis zelf voorkomen

Om parodontitis te voorkomen, kunt u zelf ook de nodige maatregelen nemen. Door tweemaal daags goed te poetsen, verwijdert u tandplak boven de tandvleesranden. Met een rager of tandenstoker kunt u tandplak tussen uw tanden en kiezen verwijderen.

 

Risicogroepen

Sommige mensen hebben meer aanleg voor parodontitis dan anderen. Zo zijn rokers en diabetici vatbaarder voor parodontitis en is het aan te raden om regelmatig een tandarts te bezoeken. Zo kan parodontitis tijdig gesignaleerd worden.

 

Rokers

Rokers hebben vaker te maken met parodontitis dan niet-rokers: het risico is maar liefst drie keer zo groot. Dit komt door een verminderde weerstand tegen de bacteriën in de tandplak. Behandeling van parodontitis is bij rokers vaak minder effectief en de kans op het terugkeren van parodontitis is maar liefst negen keer groter dan bij niet-rokers.

 

Diabetes

Diverse onderzoeken wijzen uit dat diabetici meer kans hebben op parodontitis dan mensen zonder diabetes. Tevens is het ontstaan van abcessen groter wanneer u diabetes heeft. Wanneer u diabetes heeft, is het zaak om regelmatig naar de tandarts te gaan om uw gebit te laten controleren.

 

Contact

Heeft u vragen over parodontitis en de behandeling ervan? Tandarts Medeco beantwoordt ze graag. U kunt uw vraag stellen via het contactformulier of ons bellen op telefoonnummer 010 413 9580.