Wij spreken: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Russisch, Surinaams, Hindoestaans, Arabisch en Perzisch

 

Algemeen

Algemene Voorwaarden

Doorgeven Adreswijziging      

Big Registratie

Veiligheid

 

 

 

Tandartspraktijk Medeco B.V.

Kruiskade 105 (op de hoek van de Karel Doormanstraat)

3012 GJ Rotterdam

info@tandartsmedeco.nl

Tel: 010 413 9580

KvK nummer: 52088626

Agb Code: 12-(0)95804

 

Openingstijden:

Ma - Vrij: 08:00 uur - 21:00 uur

Za - Zon: 10:00 uur - 17:00 uur

 

 

 

Over ons

Zorg

Missie

Het Team

Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde
De Rotterdamse Tandartsen Vereniging
Calibris erkend leerbedrijf

© 2014 Tandartspraktijk Medeco - Rotterdam I Privacy Statement I Cookieverklaring I Voorwaarden  I Werken Bij Tandartspraktijk Medeco

Omhoog

Protheses (Kunstgebitten)

Het gebit is een belangrijk onderdeel van uw uitstraling. Wanneer u bijvoorbeeld een aantal tanden mist, dan kan dit uw zelfvertrouwen ernstig beschadigen. Om uw zelfvertrouwen weer terug te winnen, kunt u een kunstgebit overwegen. Een partiële of volledige prothese is een duurzame oplossing om u weer te laten stralen.

 

Mist u tanden of is uw gehele gebit aan vervanging toe? Tandarts Medeco is gespecialiseerd in het vervaardigen en plaatsen van kunstgebitten. Bel voor een afspraak met 010 413 9580, vul het contactformulier in of klik op onderstaande button.

Adres en contactgegevens
 

Tandartspraktijk Medeco
Karel Doormanstraat 20
3012 GJ Rotterdam

Telefoon: 010 413 9580
E-mail: tandartsmedeco@hotmail.com

Wat kost een prothese?

De kosten van een prothese zijn afhankelijk van de hoeveelheid tanden die de prothese moet vervangen. Voor een exacte prijs kunt u contact opnemen via 010 413 9580 of het contactformulier invullen.

 

 

 

 

Openingstijden
 

Maandag             8.00 – 21.00 uur
Dinsdag               8.00 – 21.00 uur
Woensdag           8.00 – 21.00 uur
Donderdag           8.00 – 21.00 uur
Vrijdag                  8.00 – 21.00 uur
Zaterdag             10.00 – 17.00 uur
Zondag                10.00 – 17.00 uur

Onze locatie

De partiële prothese

Als u een paar tanden of kiezen kwijt bent, kunt u ervoor kiezen om een partiële prothese te nemen. De partiële prothese zorgt ervoor dat u beter kunt bijten, kauwen en spreken. Ook verbetert de prothese het uiterlijk van uw gebit en beschermt het de overige tanden tegen slijtage en bederf.
 

Het volledige kunstgebit

Wanneer uw gehele gebit aan vervanging toe is, raden wij een volledige prothese aan. Dit is een grote verandering, omdat uw mond en tanden een belangrijk onderdeel zijn van uw uiterlijk. Niet alleen het kauwen en spreken zal in het begin anders zijn, ook zult u moeten wennen aan uw nieuwe uitstraling.
 

Van eigen gebit naar kunstgebit: het stappenplan

Het vervaardigen van een kunstgebit gaat niet over één nacht ijs. Bij Tandarts Medeco volgen wij het volgende stappenplan:
 

1. We maken eerst een afdruk van uw kaak met een speciaal afdrukmateriaal. De afdruk sturen we op naar het tandtechnisch laboratorium. Daar wordt de afdruk gevuld met gips. Het model van gips dient als blauwdruk voor een model van kunsthars. Dit model wordt teruggestuurd naar de tandarts, die het vervolgens in uw mond plaatst en het volledig naar uw mond en kaken vormt.
 

2. De volgende stap is het trekken van uw kiezen. Uw tanden blijven nog even staan. Terwijl uw prothese wordt gemaakt, kan het tandvlees helen.
 

3. Als de prothese klaar is, worden uw tanden getrokken. Uw nieuwe kunstgebit wordt daar direct overheen geplaatst. Dit klinkt u misschien vreemd in de oren, maar het kunstgebit dient als een beschermende dekking voor de wonden.
 

4. Na plaatsing van het kunstgebit begint het wenproces. Niet alleen ziet u een ander persoon in de spiegel; ook het praten en eten gaat moeizamer. Over het algemeen went dit zeer snel.
 

Het kunstgebit aanpassen

Na een aantal weken zijn alle wonden geheeld en zult u merken dat het kunstgebit wat losser zit. Omdat u geen tanden of kiezen meer heeft, slinken uw kaken. Dit zorgt voor ruimte tussen uw kaken en het kunstgebit. Na ongeveer zes weken kunnen wij uw kunstgebit aanpassen. Er wordt een soort voering in uw prothese aangebracht, waardoor deze weer stevig in uw mond zit.
 

Heeft u pijn?

In de eerste weken zult u moeten wennen aan het kunstgebit. Dit gaat vaak gepaard met pijn, omdat de ruimte tussen uw kaken en de prothese vrij klein is. Er kunnen drukplaatsen ontstaan waardoor de pijn niet overgaat. Maak in zulke gevallen altijd snel een afspraak met uw tandarts.
 

Meer informatie over een kunstgebit?

Heeft u vragen over een partiële of volledige prothese? Tandarts Medeco helpt u graag. Bel met 010 413 9580 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan binnen één werkdag contact met u op.