top of page

De meest voorkomende gewoontes

Er zijn bepaalde gewoontes die iedereen heeft. Deze gewoontes zijn er ingeslopen en lijken vaak onschuldig. Maar wist u dat deze gewoontes schadelijker voor u kunnen zijn dan u denkt. Zo zijn er gewoontes die ook schadelijk kunnen zijn voor uw gebit. De meest voorkomende gewoontes die u beter kunt laten omwille van uw gebit, hebben wij voor u op een rijtje gezet.

Keelsnoep

U heeft keelpijn en om de pijn te verzachten zuigt u op keelsnoepjes. Heel logisch want niemand wil keelpijn hebben, maar vrijwel alle keelsnoepjes hebben suiker als hoofdingrediënt. Zeker wanneer u de hele dag keelsnoepjes neemt is dit niet bevorderlijk voor de gezondheid van uw tanden. Kies daarom altijd voor suikervrije keelsnoepjes.

Uw tanden als opener gebruiken

Herkent u uzelf hierin? Uw tanden gebruiken wanneer u iets niet open krijgt. Een dopje losdraaien met de tanden omdat dit nèt te strak zit, een zakje openscheuren omdat het met uw handen niet lukt, een touwtje strakker trekken of zelfs een bierflesje openen. Gebruik uw tanden niet als gereedschap. U loopt de kans dat uw tanden of kiezen barsten of scheuren.

Drinken van vruchtensappen

Dat het drinken van sportdranken en frisdranken slecht voor de tanden zijn in verband met de grote hoeveelheden suikers, dat weten de meeste mensen. Hoewel vruchtensappen goed zijn voor uw gezondheid, bevatten deze dranken vaak wel een grote hoeveelheid suikers. Deze suikers tasten ook het glazuur van de tanden aan en kunnen tanderosie veroorzaken.

Onbewust kauwen

Kauwen op een pen of potlood wanneer u geconcentreerd aan het werk bent of diep in gedachten verzonken bent. De meeste mensen doen dit onbewust. Echter kan het kauwen op deze harde items er voor zorgen dat er een stuk van uw tand of kies afsplintert of zelfs afbreekt. Kauw daarom de volgende keer op suikervrije kauwgom.

Mondpiercings

De populaire mond-, wang-, tong- of lippiercing, veel jongeren hebben een piercing. Deze kleine piercings zijn dan wel populair, maar zorgen voor ernstige schade aan de tanden en tandvlees. Rondom de piercing kunnen bacteriën zich makkelijk nestelen, dat zorgt voor een slechte adem en eventuele infecties. Tevens slijt en in extreme gevallen, breekt het de tanden en kiezen.

De gezondheid van uw tanden is zeer belangrijk, want wie wil er niet een stralende lach. Bezoek daarom regelmatig de tandarts! Schrijf uzelf eenvoudig in of maak direct online een afspraak.

Belangrijk Nieuws
Recente Artikelen
Archieven
Zoekwoorden
No tags yet.
Volgens ons op
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page