top of page

Tandpasta’s: de soorten en samenstellingen

Hoewel veel mensen zich bij het kopen van tandpasta laten leiden door het merk of de prijs, dient u voor een goede mondverzorging vooral te kijken naar het type tandpasta. Of u nu last heeft van gevoelige tanden, tandsteen moet bestrijden of uw tanden witter wilt maken; voor alle ‘tandproblemen’ is er weer een ander soort tandpasta.

De samenstelling van tandpasta

Tandpasta bestaat altijd uit de volgende bestanddelen:

Verschillende soorten tandpasta

Welke tandpasta het beste bij u past, is afhankelijk van welk probleem u heeft met uw gebit. Indien er geen problemen zijn, is eigenlijk elke tandpasta met fluoride geschikt. Mocht u wel problemen ondervinden aan uw gebit, dan kunt u het beste een speciale tandpasta gebruiken.

Gevoelige tanden: Tandpasta’s voor gevoelige tanden bevatten stoffen die de werking van de tandzenuwen onderdrukken. Het is een makkelijke en effectieve manier om de gevoeligheid te onderdrukken, maar het haalt de oorzaak niet weg.

Tandsteen: Tandpasta’s voor tandsteen gaan de vorming van nieuw tandsteen tegen. Het bestaande tandsteen wordt hierdoor echter niet verwijderd. Het is daarom belangrijk om tandsteen te laten verwijderen door een tandarts.

Whitening: Over de werking van whitening tandpasta’s valt te twisten. Een whitening tandpasta is in staat verdere verkleuring tegen te gaan, maar niet in staat om je tanden witter te maken. Deze tandpasta’s bevatten extra schurende middelen, wat het eenvoudiger maakt om vlekken te verwijderen. Doordat de tanden extra worden geschuurd, blijft er een ruw oppervlak achter, waardoor nieuwe aanslag ook weer sneller ontstaat. Gebruik een whitening tandpasta daarom niet vaker dan twee keer per week.

Gevoelig tandvlees: Tandpasta’s voor gevoelig tandvlees bevatten een ander type fluoride dan normale tandpasta’s. Dit type fluoride speelt een rol bij het voorkomen van tandvleesontsteking. Helaas is deze fluoride minder doeltreffend in het voorkomen van gaatjes. Gebruik daarom ook deze tandpasta niet vaker dan twee keer per week.

De juiste tandpasta

De samenstelling van tandpasta’s kunnen verschillen, maar het zijn allemaal effectieve producten. Tandarts Medeco kan adviseren over welke tandpasta geschikt voor u is. Neem contact met ons op voor meer informatie.


Belangrijk Nieuws
Recente Artikelen
Archieven
Zoekwoorden
No tags yet.
Volgens ons op
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page