top of page

Weetjes over tanden

Dat uw tanden belangrijk zijn, is iets wat iedereen weet. Een mooi en schoon gebit zorgt ervoor dat u durft te lachen, een goede uitstraling en zelfverzekerder bent. De verzorging van uw gebit is dan ook zeer belangrijk. In onze eerste blog een aantal leuke ‘wist u dat’ over het gebit en de verzorging ervan.

Wist u dat…

… de kleur van uw tanden wordt bepaald door het tandbeen

Een stralende glimlach met mooie witte tanden, voor veel mensen is het heel belangrijk, maar niet iedereen heeft standaard witte tanden. De kleur van de tanden en kiezen worden bepaald door de dikte en de kleur van het tandbeen. Hoe dikker het tandbeen des te geler de tanden en kiezen van nature zullen zijn. Naast de kleur die de tanden en kiezen van nature hebben, wordt de kleur ook aangetast door eten en drinken.

…4000 jaar voor Christus men al hun tanden poetsten

Ongeveer 4000 jaar geleden voor Christus werd de eerste tandenborstel gemaakt. Destijds was er nog geen tandpasta, deze werd pas 400 jaar voor Christus ontwikkeld. De tanden werden vroeger over het algemeen gepoetst met een takje van een geneeskrachtige boom of plant. Tandpasta was in de vorm van zout of as van oude Egyptenaren.

…speeksel belangrijk is voor de gezondheid van het gebit

Een gemiddeld persoon produceert gemiddeld 1 liter speeksel per dag. Dat is ruim 25.000 liter speeksel in een mensenleven. Speeksel zorgt voor een goede gezondheid van uw gebit. Het reinigt, neutraliseert zuren en het zorgt voor vermindering van een slechte adem.

…tandglazuur het hardste deel is van het lichaam

De hardheid van het tandglazuur komt door de apatiet. Dit is een mineraal dat dat kalk bevat en dat voor 95% van het tandglazuur vormt. Dit is ook de reden dat tanden na duizenden jaren goed bewaard blijven.

…in Japan witte tanden als lelijk werden beschouwd

In het middeleeuwse Japan werden witte tanden als lelijk beschouwd. De Japanse vrouwen smeerde inkt op hun tanden om deze zwart te maken. Hoe donkerder de tanden hoe aantrekkelijker waren.

Uw gebit

Het is belangrijk om regelmatig een bezoek te brengen aan uw tandarts. Er gaat immers niks boven een mooie glimlach. Maak een afspraak via het contactformulier en laat uw gebit controleren.

Belangrijk Nieuws
Recente Artikelen
Archieven
Zoekwoorden
No tags yet.
Volgens ons op
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page